BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

20.10.2014.

Krist je moj stariji Brat

“Zato je u svemu morao postati sličan svojoj braći da bude veliki svećenik milostiv (prema ljudima) i vjeran u odnosu prema Bogu da okajava grijehe (izabranoga) naroda.” (Hebrejima 2,17)

Kao Brat ljudskoga roda, On stoji kod vječnog Božjeg prijestolja. On promatra svaku dušu koja upravlja svoj pogled k Njemu kao Spasitelju. On iz iskustva zna što su to ljudske slabosti, kakve su naše potrebe i gdje leži silina kušnji kojima smo izloženi. ... On bdije nad tobom, uzdrhtalo dijete Božje. Jesi li kušan? On će te izbaviti. Jesi li slab? On će ti uliti snagu. Nedostaje li ti znanje? On će te prosvijetliti. Jesi li ranjen? On će te iscijeliti. Gospodin “određuje broj zvijezda”, a opet “liječi one koji su srca skrušena, i povija rane njihove” (Psalam 147,3.4).

Ma kakva da su tvoja strahovanja i kušnje, iznesi Gospodinu svoj problem. Tvoj duh će biti okrijepljen da ustraje. Ti ćeš se moći osloboditi prepreka i teškoća. Što si slabiji i bespomoćniji u vlastitim očima, postajat ćeš jačim u Njegovoj sili. Što su tvoji tereti teži, blagotvorniji će biti odmor kad ih baciš na Onoga koji nosi jarmove.

Okolnosti mogu razdvojiti prijatelje; nemirne vode beskrajnog mora mogu navrijeti između nas i njih. Ali nas zato nikakva okolnost, nikakva udaljenost ne mogu razdvojiti od ljubavi Spasitelja. Gdje god se našli, On nam je s desne strane da nas podupre, podrži, osokoli i razvedri. Veća od ljubavi majke prema njezinom djetetu jest Kristova ljubav prema Njegovih iskupljenicima. Naša je prednost da počivamo u Njegovoj ljubavi i kažemo: “Uzdat ću se u Njega, jer je On za mene dao svoj život.”

Ljudska se ljubav može promijeniti, ali Kristova ljubav ne zna za promjene. Kad zavapimo k Njemu za pomoć, Njegova je ruka ispružena da pomogne. (Put u bolji život, str. 36)

On želi da shvatimo da se vratio na Nebo kao naš Stariji Brat i da je neizmjerna snaga, koja je Njemu dana, stavljena nama na raspolaganje. (Testimonies for the Church, sv. 9, str. 186)

 

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas65
mod_vvisit_counterJučer108
mod_vvisit_counterOvaj tjedan173
mod_vvisit_counterProšli tjedan955
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2852
mod_vvisit_counterProšli mjesec12209
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO458608

QRCode