BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

23.10.2014.

Krist je bio kušan kao i mi

“Nemamo, naime, nekoga velikog svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego jednoga koji je iskusan u svemu (kao i mi), samo što nije sagriješio.” (Hebrejima 4,15)

Kristov dolazak na naš svijet bio je veliki događaj ne samo za ovaj svijet, već i za sve svjetove u Božjem svemiru. On je došao da uzme na sebe našu narav, da bude kušan u svemu kao i mi i da nam ostavi primjer savršene neporočnosti i neokaljanog karaktera. On je bio izložen kušnjama na svim područjima na kojima smo i mi izloženi. On zato zna u čemu nam treba pokazati suosjećanje. On zna u čemu treba razumjeti djecu i mlade i u čemu im treba pomoći jer je i On bio dijete, i zato razumije svaku nevolju i svaku kušnju kojoj su djeca izložena. ...

Njegove oči blistaju izrazom iste ljubavi koja Ga je navela da napusti nebeske dvore i dođe na Zemlju da umre umjesto grešnika. ... On sažalijeva i voli ne samo one koji nastoje biti poslušni i puni ljubavi, već i one koji su skrenuli s pravoga puta, koji su se izopačili. Isus se nije promijenio; On je isti jučer, danas i zauvijek, i On i sada voli i sažalijeva zalutale, pokušava ih privući k sebi da bi im ukazao božansku pomoć. On zna da se demonske sile bore u svakoj duši, da pokušavaju preuzeti vlast; ali je On došao slomiti Sotoninu silu i osloboditi njegove robove.

U Kristu se otkrio Očev karakter. Kada su djeca promatrala Njegovo lice, vidjela su neporočnost i dobrotu koja blista iz Njegovog pogleda. Na Njegovom licu miješali su se blagost, krotkost, ljubav i svjesna snaga. Ali iako su svaka riječ, svaki pokret, svaki izraz lica svjedočili o Njegovoj božanskoj nadmoćnosti, skromnost je obilježavala Njegovo držanje i ponašanje. On je došao samo s jednim jedinim ciljem: da nađe i spasi izgubljene. (The Youth’s Instructor, 23. lipnja 1892.)

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas142
mod_vvisit_counterJučer126
mod_vvisit_counterOvaj tjedan646
mod_vvisit_counterProšli tjedan955
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3325
mod_vvisit_counterProšli mjesec12209
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO459081

QRCode