BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

30.09.2014.

Snaga odozgo

“Ali onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.” (Izaija 40,31)

Mladima se pružaju prekrasne mogućnosti da shvate obećanja Božje riječi. Ljudski um teško može shvatiti duhovna dostignuća do kojih oni mogu doći ako postanu dionici božanske naravi. Ispravljajući svoje pogreške i postižući pobjede, oni svakoga dana trebaju rasti i postajati mudri, snažni muškarci i žene u Kristu. (The Youth’s Instructor, 13. veljače 1902.)

Onaj tko je postao dionik božanske naravi, zna da je građanin gornjega svijeta. On dobiva nadahnuće od Kristovog Duha. Njegova duša je skrivena s Kristom u Bogu. Takvog čovjeka Sotona više ne može koristiti kao svoje oruđe da se uvuče u samo Božje svetište, da uprlja Božji hram. On zadobiva pobjede na svakom koraku. Pun je plemenitih misli. Svako ljudsko biće smatra dragocjenim jer je Krist umro za svaku dušu.

“Onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima.” Čovjek koji čeka na Gospodina postaje jak Njegovom snagom, dovoljno snažan da ostane čvrst i pod najvećim pritiskom. Ipak, njega je lako pridobiti da stane na stranu milosti i sućuti, što je zapravo Kristova strana. Čovjek koji se pokorava Bogu, spremno ispunjava Božju volju, marljivo i ponizno nastoji upoznati Njegovu volju. On prihvaća disciplinu i hodi u skladu sa svojim ograničenim prosuđivanjem. On razgovara s Bogom i njegov razgovor je nebeskog podrijetla. (Letter 58, 1894.)

Povezan s Neograničenim, čovjek postaje dionik božanske naravi. Na njemu strijele zla ne postižu učinak jer je odjeven u oklop Kristove pravednosti. (Counsels to Parents, Teachers and Students 51,52)

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas170
mod_vvisit_counterJučer101
mod_vvisit_counterOvaj tjedan395
mod_vvisit_counterProšli tjedan2860
mod_vvisit_counterOvaj mjesec11431
mod_vvisit_counterProšli mjesec16588
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO454978

QRCode