BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

31.10.2014.

Anđeli zadržavaju četiri vjetra

“Zatim opazih jednoga drugog anđela gdje uzlazi od istoka, noseći pečat živoga Boga, i poče vikati jakim glasom četirima anđelima... : ‘Ne pustošite ni zemlje, ni mora, ni stabala, dok ne ‘zabilježimo’ pečat sluge našega Boga ‘na njihovim čelima’!” (Otkrivenje 7,2.3)

Četiri moćna anđela i dalje zadržavaju četiri zemaljska vjetra. Strašnom razaranju je zabranjeno da se razmaše u potpunosti. Nesreće se ipak događaju na kopnu i na moru; broj izgubljenih ljudskih života stalno se povećava zbog oluja, tornada, željezničkih nesreća, požara, strašnih poplava i potresa. Vjetrovi nasilja kao da podižu narode da se upuste u smrtonosni sukob dok anđeli zadržavaju četiri vjetra sprečavajući da se užasna Sotonina sila izrazi u svoj svojoj gnjevnoj snazi sve dok Božji sluge ne budu zapečaćeni na svojim čelima. (Review and Herald, 7. lipnja 1887.)

Anđeli zadržavaju četiri vjetra koji su prikazani kao pobješnjeli konji koji se pokušavaju osloboditi i prohujati preko lica cijele zemlje izazivajući razaranje i smrt na svojem putu. (Letter 138, 1897.)

Strašni sukob je pred nama. Mi se približavamo bitci koja će se voditi u veliki dan Boga Svemogućega. Ono što je zadržavano, sada se treba osloboditi. Anđeo milosti sklapa svoja krila i priprema se da siđe s prijestolja i svijet prepusti Sotoninoj vlasti. Poglavarstva i vlasti na Zemlji ogorčeno ustaju protiv nebeskog Boga. Puni su mržnje protiv onih koji Mu služe i brzo, vrlo brzo, vodit će se velika posljednja bitka između dobra i zla. Zemlja će postati bojno polje — poprište konačnog sukoba i konačne pobjede. (Review and Herald, 13. svibnja 1902.)

Četiri anđela imaju vlast od Boga da zadrže četiri vjetra koje su upravo namjeravali pustiti, ali dok su ih njihove ruke otpuštale, Isusovo je milosrdno oko ugledalo ostatak koji još nije bio zapečaćen pa je podigao ruke Ocu i molio Ga govoreći da je za njih prolio svoju krv. Zatim je drugi anđeo dobio nalog da brzo odleti do četvorice anđela s naredbom da zadrže vjetrove dok Božji sluge ne budu zapečaćeni pečatom živoga Boga na svojim čelima. (Rani spisi, str. 52)

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas11
mod_vvisit_counterJučer123
mod_vvisit_counterOvaj tjedan2259
mod_vvisit_counterProšli tjedan1687
mod_vvisit_counterOvaj mjesec11
mod_vvisit_counterProšli mjesec6614
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO462381

QRCode