BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

23.07.2014.

Isus i Njegovi prijatelji u Betaniji

“Isus je ljubio Martu njezinu sestru i Lazara.” (Ivan 11,5)

Postojao je jedan dom koji je volio posjećivati — dom Lazara, Marije i Marte; jer je u ozračju ljubavi i vjere Njegov duh nalazio odmor. (Isusov život, str. 260)

Lazar iz Betanije bio je među najpostojanijim Kristovim učenicima. Od njihovog prvog susreta njegova vjera u Krista bila je snažna, njegova ljubav prema Njemu duboka, a i on je Spasitelju bio vrlo mio. Za Lazara je Krist učinio svoje najveće čudo. Spasitelj je blagoslivljao sve koji su tražili Njegovu pomoć; On voli cijeli ljudski rod, ali s nekima je povezan osobito nježnim vezama. Njegovo je srce bilo povezano čvrstim vezama ljubavi prema obitelji u Betaniji, pa je za jednog njezinog člana učinio svoje najdivnije djelo.

U Lazarevu je domu Isus često nalazio odmor. Spasitelj nije imao svog doma i ovisio je o gostoprimstvu svojih prijatelja i učenika, pa Mu je često, kad je bio umoran i željan ljudskog prijateljstva, bilo drago naći utočište u ovom mirnom domu, daleko od sumnjičenja i ljubomore srditih farizeja. Ovdje je nalazio iskrenu dobrodošlicu i čisto, sveto prijateljstvo. Ovdje je mogao govoriti jednostavno i sasvim slobodno, znajući da će se Njegove riječi shvatiti i cijeniti.

Naš Spasitelj je cijenio tihi dom i pažljive slušatelje. On je čeznuo za ljudskom nježnošću, ljubaznošću i toplinom. Oni koji su prihvaćali nebesku poduku, koju je On uvijek bio spreman dati, bili su vrlo blagoslovljeni. ... Mnoštvo nije bilo spremno slušati, pa je u domu u Betaniji Krist nalazio odmor od iscrpljujućeg sukoba u javnom životu. Tu je zahvalnim slušateljima otvarao knjigu Providnosti. U ovom prisnom razgovoru svojim slušateljima otkrivao je ono što nije pokušavao kazati tom raznolikom mnoštvu. Nije imao potrebe da svojim prijateljima govori u pričama. (Isusov život, str. 429,430)

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas4
mod_vvisit_counterJučer67
mod_vvisit_counterOvaj tjedan370
mod_vvisit_counterProšli tjedan17958
mod_vvisit_counterOvaj mjesec31250
mod_vvisit_counterProšli mjesec36334
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO425124

QRCode