Bogoslužja Subotom

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

ZA MLADE - 18:00 h

  Dobro došli

Biblija I JA

bgb

Poklon knjiga

veliki sukob

Za prvih 5 posjetitelja

opširnije

Iz subote u subotu

 bilija

Iz Subote u subotu

opširnije

Pretraži stranicu

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

 

04.03.2015.

 

DAJTE BOGU ŠTO JE BOŽJE

“Jer moja je zemlja i sve što je ispunja.” (Psalam 50,12)

Bogatstvo je veliki blagoslov ako se uporabi u skladu s Božjom voljom. Međutim, sebično srce može doprinijeti da posjedovanje blaga postane veliko prokletstvo. ... Najstvarnije zadovoljstvo u ovom životu postižu oni koji upotrebljavaju Božje obilje, ali ga ne zloupotrebljavaju. ...

Bog je zakoniti vlasnik svemira. Sve pripada Njemu. Svaki blagoslov koji uživaju muškarci i žene posljedica je božanske dobrote. ... On nas s pravom poziva da Njemu posvetimo prvo i najbolje od materijalnih sredstava koja nam je povjerio. Ako na taj način priznamo Njegovu zakonitu vladavinu i milostivu promisao, On je dao svoju riječ da će blagosloviti ostatak. (Review and Herald, 16. svibnja 1882.)

 

 

 

ISKUSTVA

 

pseća dobrodošlica

“Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.” (Psalam 23,4) U jednom od svojih kolporterskih pohoda došao sam do jedne kuće i u skladu s našim običajima, pozvao preko ograde pokušavajući nekoga dozvati. Glavna vrata kuće bila su otvorena i na njih je ubrzo izišao čovjek i pozvao me unutra. Ugledao sam golemog psa vezanog lancem u uglu malog dvorišta. Kad me je spazio, pas se očito uzrujao jer je počeo skakati, povlačiti lanac i bijesno vući na svojem graničniku. Lanac koji ga je držao iznenada je puknuo i oslobodio razgnjevljenu životinju koja je pretrčavši dvorište jurnula ravno na mene! Zaledio sam se od straha na stazi koja je vodila kući. Vidio sam čovjeka kako uzdiše. Počeo je dovikivati naredbe psu pokušavajući ga zaustaviti. Znao sam da će me pas ugristi i zato sam samo zatvorio oči očekujući najgore! Nekoliko sekundi poslije, shvatio sam da se ništa nije dogodilo! Oprezno sam otvorio oči, da bih ugledao golemog psa kako mi njuška hlače i maše repom! Čovjek je uspio uhvatiti psa i odvojiti ga od mene, već pomalo i sam bez daha. Objasnio mi je da je njegov pas opasan za strance, tako da je vidjevši da se pas otkinuo i da ga ne može obuzdati, bio siguran da će mi nanijeti ozbiljne ozljede. “Nevjerojatno je da vas nije ugrizao!” dodao je. Zatim me je upitao kakvim se poslom bavim. “Ja sam Božji glasnik, gospodine”, odgovorio sam i dalje prestrašen, ali s olakšanjem. “Radim u Gospodnjem djelu.” Kada sam se konačno našao u njegovoj kući, pokazao sam mu ilustrirane događaje iz života proroka Ilije, iz kompleta knjiga My Bible Friends. On je pogledao knjigu s iskrenim zanimanjem i bez razmišljanja kupio cijeli komplet knjiga plativši u gotovini na licu mjesta! Prošlo je mnogo godina i ja sam se opet našao u toj istoj pokrajini u posjetu jednoj crkvi. Prišao mi je neki čovjek, pozdravio me sa širokim osmijehom i upitao: “Sjećaš li me se?” Pogledao sam ga znatiželjno, pokušavajući se prisjetiti, ali sam morao odmahnuti glavom. On se nasmijao i rekao mi: “Ja sam vlasnik onog psa. Kupio sam komplet knjiga od tebe! Zahvaljujući tebi, postao sam adventist. Sada sam jedan od starješina u ovoj crkvi. Dobrodošao, brate!” Hvalim Boga što je usprkos psećoj “dobrodošlici” jedna duša osvojena za Njegovo kraljevstvo! Ben Etulle, Filipini

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 10, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas151
mod_vvisit_counterJučer1077
mod_vvisit_counterOvaj tjedan4038
mod_vvisit_counterProšli tjedan5798
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4038
mod_vvisit_counterProšli mjesec20953
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO515831

QRCode