BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

 

21.12.2014.

 

SKLADAN DRUŠTVENI ŽIVOT

“Na divnu zemlju padoše mi konopi, vrlo mi je mila moja baština.” (Psalam 16,6)

Tamo će osjećaji ljubavi i sućuti što ih je sam Bog usadio u dušu doći do najstvarnijeg i najljepšeg izražaja. Čista zajednica sa svetim bićima, skladan društveni život s blagoslovljenim anđelima i s vjernima svih vremena koji su prali svoje haljine i obijelili ih u Janjetovoj krvi, svete veze koje povezuju svu “čeljad i na nebesima i na zemlji” (Efežanima 3,15) — sve to pridonosi sreći otkupljenih. (Velika borba, str. 581,582)

Usred otkupljenog mnoštva nalaze se i Kristovi apostoli: junački Pavao, gorljivi Petar, omiljeni Ivan pun ljubavi i njihova vjerna braća, a s njima golemo mnoštvo mučenika. (Velika borba, str. 574)

Nebo je puno radosti. Ono odjekuje hvalom Onome koji je prinio prekrasnu žrtvu za otkupljenje ljudskog roda. Zar ne bi i Crkva na Zemlji trebala biti puna hvale? Zar ne bi i kršćani po cijelom svijetu trebali objavljivati radost služenja Kristu? Oni koji će se na Nebu pridružiti anđeoskim zborovima u njihovoj pjesmi hvale, moraju već ovdje na Zemlji naučiti nebeske pjesme čiji je osnovni ton zahvaljivanje. (Testimonies for the Church, sv. 7, str. 244)

Na Nebu je sve plemenito i uzvišeno. Svi teže dobru i sreći drugih. Nitko ne gleda samo za sebe niti se brine samo o sebi. Najveća radost svih svetih bića jest što su svjedoci radosti i sreće onih koji se nalaze oko njih. (Testimonies for the Church, sv. 2, str. 239)

Ako ovdje imate nevolja, ako se osjećate usamljeni, podignite pogled iznad tog mračnog svijeta i pogledajte blistavu ljepotu Neba! Uživajte u nebeskim radostima i tada nećete osjećati tako duboko nevolje i razočaranja ovog života, jer ćete osjećati da tamo imate dom u slavi, krunu, harfu i dragog Spasitelja. Težite za tom blaženom baštinom koju je Bog obećao svima koji Ga ljube i drže Njegove zapovijedi. (The Youth’s Instructor, listopad 1852.)

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 10, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas980
mod_vvisit_counterJučer227
mod_vvisit_counterOvaj tjedan980
mod_vvisit_counterProšli tjedan1127
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5878
mod_vvisit_counterProšli mjesec6586
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO474834

QRCode