BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

20.09.2014.

Djelo koje traje cijeloga života

“Budući da imamo ova obećanja, očistimo se, ljubljeni, od svake tjelesne i duševne ljage, i privedimo k savršenstvu svoju svetost u strahu Božjemu!” (2. Korinćanima 7,1)

Oblikovanje pravog karaktera traje cijelog života i nastaje kao rezultat razmišljanja i molitve, sjedinjene s uzvišenom namjerom. Savršenstvo karaktera koje stječemo mora biti rezultat naših napora. Prijatelji nas mogu hrabriti, ali oni ne mogu obaviti to djelo umjesto nas. Ako samo želite, uzdišete i sanjate, nikada nećete postati veliki ili dobri. Morate se penjati. (Review and Herald, 26. kolovoza 1884.)

Razgovori koje vodimo uz ognjište, knjige koje čitamo, poslovi koje obavljamo, sve su to sredstva kojima se oblikuje naš karakter i iz dana u dan odlučuje naša vječna budućnost. (The Youth’s Instructor, 23. studenoga 1893.)

Umne sposobnosti i genijalnost nisu karakter jer ih često imaju osobe čiji je karakter prava suprotnost dobrom karakteru. Ugled nije karakter. Istinski karakter je kvaliteta duše koja se pokazuje u ponašanju. (The Youth’s Instructor, 3. studenoga 1886.)

Karakter izgrađen po Božjoj slici jedino je blago koje ćemo moći prenijeti iz ovog svijeta u drugi. Oni koji na ovom svijetu dopuste da ih poučava Krist, ponijet će sa sobom sve božanske plodove savršenstva u nebeske stanove. Pa i na Nebu ćemo biti pozvani da se stalno usavršavamo. (Poruka mladima, str. 64; 1968.)

Dobar karakter je kapital koji vrijedi više od zlata i srebra. Na njega ne utječe panika ili porazi, i onoga dana kada će sva zemaljska blaga biti uništena, on će donijeti bogat dobitak. Poštenje, čvrstina i ustrajnost prave su kvalitete i svatko se treba ozbiljno truditi da ih razvije i njeguje; jer onome tko ih ima, one daju neodoljivu snagu — snagu koja mu omogućava da čini dobro, da se odupre zlu i da podnosi nedaće. (Counsels to Parents, Teachers and Students 225,226)

 

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas119
mod_vvisit_counterJučer569
mod_vvisit_counterOvaj tjedan5211
mod_vvisit_counterProšli tjedan1516
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7734
mod_vvisit_counterProšli mjesec16588
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO451281

QRCode