Pretraži stranicu

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Bogoslužja Subotom

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

ZA MLADE - 18:00 h

  Dobro došli

Biblija I JA

bgb

Poklon knjiga

veliki sukob

Za prvih 5 posjetitelja

opširnije

Iz subote u subotu

 bilija

Iz Subote u subotu

opširnije

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

 

28.05.2015.

ODREĐENI DA DONOSIMO ROD

 

“Ja sam trs, vi ste mladice. Tko ostaje u meni i ja u njemu, rodi mnogo roda. Jer bez mene ne možete ništa učiniti.” (Ivan 15,5)

U planu obnavljanja božanske slike u čovjeku određeno je da Sveti Duh djeluje na ljudski um i da kao i Kristova prisutnost, bude sila koja oblikuje ljudski karakter. Oni koji primaju istinu, postaju i primatelji Kristove milosti i posvećuju svoje ljudske sposobnosti za rad koji je Krist obavljao — da muškarce i žene učine Božjim suradnicima. Da bi postali božanski predstavnici, njihovom je umu morala biti razumljiva božanska istina. …

Posredovanjem istine karakter se preobražava i oblikuje po božanskom uzoru. Petar prikazuje kršćane kao ljude koji su očistili svoju dušu poslušnošću istini i djelovanjem Svetoga Duha. …

Zadaća je kršćana da sjaje. Oni koji sebe nazivaju Kristovim sljedbenicima, nisu ispunili zahtjev Evanđelja ako ne služe drugima. Oni nikada ne smiju zaboraviti da njihovo svjetlo mora sjati pred drugima tako da oni, vidjevši njihova dobra djela, slave Oca koji je na nebesima. Njihov govor treba uvijek biti ugodan i u skladu s njihovim ispovijedanjem vjere. Njihov rad treba otkrivati Krista svijetu. Isus Krist i to raspeti neiscrpna je tema njihovih razgovora, tema o kojoj stalno govore iznoseći iz riznice svojega srca dragocjene istine Evanđelja.

Srce koje je puno blažene nade u besmrtnost i puno slave, ne može šutjeti. Oni koji su svjesni svete Kristove prisutnosti ne mogu izgovarati besmislene i isprazne riječi jer njihove riječi trebaju biti trijezne, miris života na život. Mi ne smijemo biti kao djeca koju valovi bacaju tamo-amo, već moramo biti usidreni u Isusu Kristu, iznositi teme koje imaju veliku vrijednost. … Kršćani trebaju objavljivati Radosnu vijest o spasenju i nikada se ne smiju umoriti govoreći o Božjoj dobroti. …

Vi trebate govoriti grešnicima jer znate da samo Bog može pokrenuti njihovo srce. Nikada ne smijete zaboraviti veliku odgovornost za svaku riječ koju izgovarate u njihovoj prisutnosti. Postavite sebi pitanje: Kolikim sam se ljudima obratio sa srcem punim Kristove ljubavi i govorio im o neizrecivom daru Božje milosti i Kristove pravednosti? (Review and Herald, 12. veljače 1895.)

ISKUSTVA

 

BOŽJI VRTLAR

 

“Ja sam posadio, Apolon je zalio, ali je Bog činio da raste.” (1. Korinćanima 3,6) Iako je bio lijep ljetni dan, bila sam tužna i razočarana. Upravo sam bila primljena na studij dizajna, što mi je dugo bila želja, ali ne i fakultet na koji sam se upisala. Moj san je bio da studiram na koledžima dizajna u Oportu ili Lisabonu, koji su bili samo stotinjak kilometara udaljeni od moje kuće. Nisam željela otići daleko, ali sam, vjerujući da me Bog vodi, ipak odlučila upisati studij tamo gdje sam bila primljena. Nakon nekoliko tjedana studiranja upoznala sam se s novim prijateljima. Jedan od mojih kolega s godine, s kojim sam razgovarala o vjerskim temama, u siječnju je došao k meni i postavio mi više pitanja. Ovaj put smo razgovarali o suboti. On mi je već prije rekao da ima neka problematična pitanja o kršćanstvu na koja nema odgovor. “Ne znam jesam li agnostik ili ateist”, rekao je. Istaknuo je kako kršćani govore da slijede Bibliju, ali ne svetkuju subotu! Rekao je da je čitao o suboti ne samo u Bibliji,već i u jednoj knjizi kod kuće. Tvrdio je: “Ja ne poznajem nikoga tko se stvarno pokorava zapovijedi o suboti!” Na to sam ja odvratila: “Evo ja svetkujem subotu!” On je bio vrlo iznenađen! Nakon nekog vremena opet smo razgovarali i on je ponovno spomenuo knjigu koju ima kod kuće. Tada sam saznala da je to Velika borba. Njegov otac je nabavio tu knjigu od kolportera i on je pročitao neka poglavlja uključujući i tekstove o sedmom danu suboti, kao pravom danu bogoslužja. Poslije je pročitao više knjiga Duha proroštva i počeo je odlaziti u Adventističku crkvu. Danas je adventist. Preko njega su neki njegovih rođaci saznali za adventnu vijest i pridružili se Crkvi. Da nije bilo Velike borbe, moj kolega možda nikada ne bi postao svjestan subote i njezinih blagoslova. I protiv svoje želje, postala sam oruđe u Božjoj ruci zahvaljujući odlasku na fakultet koji nisam željela upisati. Bog je znao za iskrenog tragaoca daleko od moje kuće kojem je bilo potrebno ohrabrenje i potvrda ispravnosti vjerovanja. Literarni evanđelist je posadio, ja sam poslužila kao Apolon, koji je zalio izdanak interesa, a Božji Sveti Duh je dao da uzraste. Zahvalna sam i oduševljena što Bog vodi naš život. Maria Luis Gonçalves, Portuga

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 10, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas51
mod_vvisit_counterJučer105
mod_vvisit_counterOvaj tjedan1138
mod_vvisit_counterProšli tjedan2364
mod_vvisit_counterOvaj mjesec17247
mod_vvisit_counterProšli mjesec6659
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO558668

QRCode