BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

24.10.2014.

Krist u meni — nada slave

“Njima je Bog htio saopćiti kako je bogata slava ove Tajne među poganima koja glasi: Krist, nada slave, jest među vama.” (Kološanima 1,27)

“Krist, nada slave, jest među vama.” Poznavanje ove tajne ključ je za svaku drugu. Ono otvara duši riznice svemira, mogućnosti neograničenog razvitka.

Ovaj se razvitak postiže kad nam se Božji karakter sve više otkriva — slavom i tajnom pisane Riječi. Kad bismo mogli steći savršeno znanje o Bogu i Njegovoj Riječi, tada više ne bismo mogli otkrivati nove istine, stjecati veća znanja niti bismo se mogli dalje razvijati. Bog više ne bi bio vrhovno Biće, a čovjek bi prestao napredovati. Hvala Bogu što nije tako. Budući da je Bog beskrajan i da su u Njemu sve riznice mudrosti, mi ćemo cijelu vječnost moći stalno istraživati, stalno učiti, a opet nikada iscrpsti bogatstva Njegove mudrosti, Njegove dobrote i Njegove sile. (Odgoj, str. 155,156)

Neka onaj tko teži za Božjim spasenjem uloži istu energiju i ozbiljnost koju bi uložio u zemaljska blaga i cilj će biti ostvaren. ...

Svi koji su postali dionici Njegovog spasenja ovdje i svi koji se nadaju da će imati udjela u slavi Njegova kraljevstva u vječnosti, moraju sakupljati s Kristom! Svatko mora osjećati da je odgovoran za svoj slučaj. ... Ako takvi ostanu na svojem kršćanskom putu, Isus će u njima biti nada slave i oni će govoriti o Njegovoj slavi kako bi i sami bili osnaženi. Djelo njihovog Učitelja bit će im blisko i drago. ... Svaki kršćanin mora stalno napredovati i uporabiti sve svoje sposobnosti u Božjem djelu. (Testimonies for the Church, sv. 1, str. 179)

Život svakog istinskog vjernika otkriva da u njemu prebiva Spasitelj. ... Cijeli njegov život je svjedočanstvo sile i Kristove milosti. (Testimonies for the Church, sv. 7, str. 67)

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 12, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas38
mod_vvisit_counterJučer159
mod_vvisit_counterOvaj tjedan701
mod_vvisit_counterProšli tjedan955
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3380
mod_vvisit_counterProšli mjesec12209
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO459136

QRCode