BOGOSLUŽJA SUBOTOM

REDOVNA BOGOSLUŽJA SUBOTOM

SUBOTNJA ŠKOLA 09:30 h

BOGOSLUŽJE - 11:00 h

BOGOSLUŽJE ZA MLADE 18:00 h


              Dobro došli

BIBLIJA I JA

Isus moj prijatelj

 

 

 

 

 

Pročitaj Ivan 15,13-15 i Ivan 14,18

Da li imate prijatelja? Ali ne običnog nego pravog prijatelja, iskrenog, pouzdanog onome kome možete reći baš sve i znate da vas nikada neće izdati i iznevjeriti? Prijatelja kojeg možete nazvati u 2 sata u noći i probuditi ga i reći mu ja ne mogu spavati ja bih malo pričao, a on kaže može tu sam za tebe. Imate takvog prijatelja? Što znači biti prijatelj? Prijatelj znači biti osoba koja je tu uvijek za tebe bilo da želiš plakati ili se smijati. Pravi prijatelj je usvije spreman oprostiti, on te neće nikad iznevjeriti, neće te osuđivati zbog pogrešaka, a ako padneš on je tu da ti pomogne ustati. Prijatelja možeš nazvati bilo kad pa i u 2 sata usred noćii on će te saslušati. Ako nemaš takvog prijatelja, Isus ti nudi danas takvo prijateljstvo. Isus želi da ti bude prijatelj. On te nikada neće iznevjeriti, neće te nikada napustiti. Njemu možeš reći sve što te muči (pročitaj Matej 11,28). On će te uvijek saslušati i dati najbolji savjet. Ako si pod velikim pritiskom života, On je tu da ti pomogne i da ti olakša put kroz koji moraš proći. Uz Isusa nisi nikad sam. Isus te neće osuđivati zbog grijeha, On ti je voljan dati novu priliku. Pročitaj događaj u Ivanu 8,1-11 Ovo je poznati događaj iz Biblije gdje možemo vidjeti kako su farizeji uhvatili Mariju u preljubu, doveli je pred Isusa da je optuže i da je kamenuju. Vidimo što Isus čini, On se zauzima za Mariju i rekao je tko je bez grijeha neka prvi baci kamen na nju. No vidimo da ubrzo više nikog nije bilo oko Marije a na da još baci i kamen. Isus se zauzeo za Marijuiako je pogriješila i nije ju osudio već joj je dao novu priliku, u 11 stihu čitamo "Ni ja te -reče Isus ne osuđujem. Idi i od sada ne griješi više". Isus se zauzima i za tebe, On te prihvaća takvog kakav jesi, bez obzira na godine, spol, rasu... Isus je mogao ostaviti Mariju da je kamenuju, ali On je pravi prijatelj i nikad nikog ne ostavlja u nevolji samog. Isus ti daje novu priliku danas, On ti želi prijatelj! Nemaš nikog da nazoveš u 2 sata u noći kad si u problemima ili ti je teško, varaš se Isus je tu i čeka te da mu se obratiš u bilo koje doba dana i noći, On je tu da te sasluša da ti pomogne. On je tvoj najbolji prijatelj! (Pslam 50,15)

Isus je rekao u Ivan 15,14 " Vi ste moji prijatelji" Kada se netko može nazvati prijateljem? Tek onda kada se osobe dobro poznaju. Isus nas pozna bolje od ikoga, On zna sve o nama, zna kakvi smo, zna naše slabosti ali zna i naše dobre strane, i On nas prihvaća takve kavi smo i želi nam biti prijatelj i to najbolji prijatelj.

Da li želiš imati prijatelja koji te voli bez obzira na sve, koji ti želi pomoći u svakom trenutku, koji je uz tebe uvijek? Ako je odgovor DA pozovi Isusa u svoj život i prihvati njegovo prijateljstvo koje ti nudi danas!

Isus ti kaže: "Ja sam tu uvije za tebe i uvijek možeš računati na mene!"

 

Tomica Grabušić

 

Na Facebooku smoJUTARNJE MISLI

 

28.01.2015.

 

U MOJE IME

“Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti.” (Ivan 14,14)

Učenici nisu bili upoznati sa Spasiteljevim neograničenim zalihama i silom. “Do sada niste ništa u moje ime molili!” (Ivan 16,24) Objasnio im je da je tajna njihovog uspjeha u tome da traže snagu i milost u Njegovo ime. On će pred Ocem u njihovo ime upućivati molbe. Molitve skromnih tražitelja On će prikazivati kao svoje vlastite. Svaka iskrena molitva čuje se na Nebu. Ona ne mora biti rječito iskazana, ali ako je u njoj srce, uzdići će se do Svetišta u kojem Isus služi i On će je iznijeti Ocu bez ijedne nespretne, promucane riječi, prekrasnu i namirisanu tamjanom Njegovog savršenstva.

“U moje ime!” — pozvao je Isus svoje učenike da se mole. Kristovi sljedbenici trebaju izlaziti pred Boga u Njegovo ime. Zahvaljujući vrijednosti žrtve prinesene za njih, i oni su postali vrijedni u Gospodnjim očima.

Gospodin je razočaran kada Njegov narod sebe nedovoljno cijeni. On želi da Njegovi izabrani baštinici sebe cijene u skladu s cijenom koja je plaćena za njih. Bog ih je želio jer inače ne bi poslao svojeg Sina da ih izbavi. On ima načina da ih uporabi i vrlo je zadovoljan kada Mu postavljaju vrlo visoke zahtjeve kako bi proslavili Njegovo ime. Oni mogu očekivati od Njega velika djela ako budu imali vjeru u Njegova obećanja.

Međutim, moliti se u Kristovo ime znači vrlo mnogo. To znači da trebamo prihvatiti Njegov karakter, pokazati Njegov duh i činiti Njegova djela. Spasiteljevo obećanje daje se pod uvjetom. On kaže: “Ako me ljubite, vršit ćete moje zapovijedi!” On nas spašava, ne u grijesima, već od grijeha; i oni koji Ga ljube, pokazat će Mu ljubav svojom poslušnošću.

Svaka prava poslušnost dolazi od srca. To je djelo koje srce obavlja s Kristom. I ako se složimo, On će se toliko izjednačiti s našim mislima i ciljevima, tako dovesti naše srce i um u sklad sa svojom voljom da ćemo, kada budemo slušali Njega, mi samo ispunjavati svoje pobude. Volja, oplemenjena i  posvećena, pronaći će svoje najveće zadovoljstvo u vršenju Njegove službe. (Review and Herald, 14. srpnja 1910.)

ISKUSTVA

 

dobar pas

“On izbavlja i spasava, čini znake i čudesa na nebesima i na zemlji! On je spasio Daniela iz šapa lavljih!” (Daniel 6,28) Jednog ljeta Butusova Rimma odlučila je otići u selo koje još nikada nije posjetio literarni evanđelist. Putovala je skoro cijeli sat u pregrijanom autobusu, ali kad je iz njega izišla, pozdravio ju je hladan povjetarac. Po izlasku iz autobusa sjetila se riječi: “Jahve mu je progovorio tihim i tankim glasom”, pa se pomolila: “Gospodine, vodi moje noge k onima koji su spremni prihvatiti Tvoju Riječ.” Kad se spremala prići prvoj kući, gotovo niotkuda pred nju je skočio golemi, divlji pas prepriječivši joj put. Ona je načinila oprezan korak naprijed, ali je pas prijeteće zarežao. Očito joj nije dopuštao da mu priđe ili da prođe kroz vrata. Butusova nije željela odustati. Sjetila se da u takvim situacijama čovjek ne bi trebao djelovati uplašeno, pa je počela govoriti psu pokušavajući zvučati prijateljski: “Ti si dobar pas, jako dobar, vjerno služiš i štitiš svoje gospodare!” Pas se smirio i dopustio joj da mu se približi. Zatim ju je pogledao i počeo mahati repom. Butusova mu je nastavljala govoriti: “Ti si vrlo dobar pas. Odvedi me k svojem gospodaru!” Izgledalo je kao da je pas razumije. Mahao je repom, okrenuo se i potrčao prema vratima. Okretao se s vremena na vrijeme, kao da je poziva da ga prati. Butusova je pratila psa kroz vrata ograde sve do ulaznih vrata kuće. Pred vratima je pokucala, ali nije bilo odgovora pa je sjela na klupu pokraj verande da se odmori. Pas je stajao pred njom mašući repom, kada se na vratima pojavio njegov gospodar. Iznenađen, rekao je: “On nikome ne dopušta da se približi kući. Nikome i nikada!” Butusova se nasmiješila i umjesto odgovora rekla: “Mi smo svi djeca Božja.” Zatim su ona i ovaj čovjek stupili u vrlo živ razgovor. Kao rezultat, on je kupio nekoliko knjiga i naručio još nekoliko. Toga dana Butusova se poistovjetila s Danielom, koji je noć proveo u jazbini okrutnih lavova koji nisu bili ni blizu tako okrutni kada im je Bog zatvorio usta. Zahvaljujući božanskoj zaštiti, mogla je stvoriti prijatelje i ostaviti Božju riječ u kući ovog čovjeka. Aleksander Krutov, Rusija

 

LINKOVI

                 

Gdje smo

KRŠĆANSKA ADVENTISTIČKA CRKVA NOVAKI BISTRANSKI

Mornarska 10, Bistranski Novaki

 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11 

Posjeta stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas395
mod_vvisit_counterJučer2638
mod_vvisit_counterOvaj tjedan3561
mod_vvisit_counterProšli tjedan1990
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12302
mod_vvisit_counterProšli mjesec8614
mod_vvisit_counterSVEUKUPNO489872

QRCode